Vattenavstängningar på Kuttergränd i Malmö stad

Berörda gator:

Kuttergränd, Linnégatan, Polgatan, Skutgränd, Strandgatan, Trindelvägen, Västra Bernadottesgatan.

Påbörjad: 2023-03-30 07:00

Förväntas klart: 2023-03-30 10:00


Vattnet kommer att stängas av på grund av ett ventilbyte.

På grund av ett ventilbyte kommer vattnet att stängas av i området där du bor på torsdag 30 mars från kl. 07:00 till 10:00.

Tappa gärna upp vatten i kärl om ni är hemma. En vattenbrandpost där vatten kan hämtas sätts upp på Polgatan 9. Tag med eget kärl.

 

Nu kommer Pop-up Returen

popuip retur

VA SYD utvecklar nya tjänster för att det ska vara lätt att göra rätt var man än bor. En av dessa tjänster är Pop-up Returen, en turnérande återbruks- och återvinningsstation som regelbundet kommer att dyka upp på olika platser i Malmö.

Här kommer närboende ges möjlighet att återvinna grovavfall, elavfall och farligt avfall samt ha möjlighet att lämna och hämta saker gratis för återbruk.

Genom att göra det enklare att bli av med saker tror vi också att Pop-up Returen kan hjälpa till att minska dumpning av grovavfall i till exempel källargångar, miljörum och på återvinningsstationer.

 

Turlista och datum vår och sommar 2023

Öppettider: Klockan 15-19

Limhamns torg

13 april, 4 maj, 25 maj*, 15 juni

* På detta datum finns även Drevet cykelverkstad på plats! En mobil cykelverkstad fullproppad med verktyg, tvätt och olja. Besökarna får själva skruva, fixa och laga och personal finns på plats för att instruera, ge en hjälpande hand eller tips.

 

På VASYDs webbsidan finns turlista och information, och afficher att sätta upp för att tipsa de som bor i era fastigheter.

 

Allt om Pop-up Returen

 

Elprisstödet – vad händer?

Nu i februari började Försäkringskassan att betala ut elprisstöd till svenska hushåll. Däremot är det fortfarande oklart hur och när bostadsrättsföreningar får ta del av stödet. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

Stödet betalas ut till den som står på elnätsavtalet. Eftersom vår förening har IMD, och det är föreningen som står på avtalet, betalas stödet alltså ut till föreningen, och inte den enskilda medlemmen. 

Hur elprisstödet ska hanteras i föreningen är upp till vardera nätägare, det vill säga föreningens styrelsen, att besluta om.

Eftersom det fortfarande är oklart när och hur brf:er får ta del av stödet, återkommer vi med information när vi vet hur detta ska hanteras.

 

Läs mer om hur det fungerar på hsb.se: Här reder vi ut vilka som kommer att få ta del av stödet

 

Elpris

Eon höjer fjärrvärmepriset med 20 procent

Vi på HSB Malmö fick under tisdagen den 13 september information från Eon att de planerar att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar i Malmö och Burlöv. Höjningen ska träda i kraft från den 1 januari 2023.

- Det är otroligt anmärkningsvärt att de höjer så här kraftigt. Det känns absolut inte rimligt och vi på HSB kommer att lyfta frågan, säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö.

Vi följer utvecklingen noggrant och återkommer med mer information.

Läs pressmeddelandet "EON höjer fjärrvärmepriset med 20 procent - HSB Malmö tar avstånd".